Szöveges mező

.


Április 5 – 6.
HÚSVÉT
Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum
A programhoz csatlakozó éttermek:
Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda,
Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó
Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem
Mi is meghívtuk a húsvéti nyuszit, ezért
ne csodálkozzon, ha csokitojásokba botlik!
Ünnepi kínálatunk hagyományos népi kézmûveskedéssel, kisállat simogatóval
egészül ki. Kóstolja végig éttermeink húsvéti menükínálatát!


Április 13.


TISZA-TÓ NYÁRI VÍZSZINT BEÁLLÍTÁSA
Helyszin: Tisza-tó, Ökocentrum kikötô
Indulnak a Tisza-tavi GPS-es csónaktúrák és hajókirándulások.


Április 18.
MOZGÁSKORLÁTOZOTTAK ÉS FOGYATÉKKAL
ÉLÔK II. TISZA-TAVI HORGÁSZVERSENYE
Helyszin: Tisza-tó poroszlói szakaszán kialakított akadálymentes
horgászhelyek
Nehézségekbe ütközik, hogy Ön a Tisza-tónál horgásszon? A Tisza-tónál
egyedülállóan akadálymentes horgászhelyek biztosításával második alkalommal
vehetnek részt kimondottan az Önök számára meghirdetett horgászversenyen.
Várjuk jelentkezését!


Április 25.
JUHÉÉÉTVÉGE
Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum
A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi
Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark,
Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem
Szent György napja hagyományosan az állatok legelôre
hajtásának ideje. Legyen Ön is pásztor, terelgesse
juhainkat, vegyen részt pásztorjátékainkon!
Kóstolja meg éttermeink „birkás” kínálatát.


Április 26.
TISZA-TAVI ÖKOCENTRUM
3. SZÜLETÉSNAPJA


Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum
Ünnepeljen velünk szülinapunk alkalmából!
Hagyományunkhoz híven egyedülállóan kedvezményes
belépéssel le-het részese fergeteges
programjainknak, a
születésnapi torta felvágá-
sának. Ökocentrum Alap
be- lépôjegy ezen a napon
mindenkinek egységesen
csak 3 x 365 = 1095 Ft

Május 1.

II. POROSZLÓI RETRO MAJÁLIS Helyszin: Fô út, Rendezvénytér Felelevenítjük az igazi falusi majálist!

A poroszlóiakkal részt vehetnek a hagyománytteremtô lakossági felvonuláson.

"Poroszlón a 4-es retró": Nagy Bandó András emlékidézô kabaréja Május 2 – 3.

HAL-ÁSZ Halételek hétvégéje Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum

A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Kormorán Étterem Gyerekek figyelem! Horgászversenyen bizonyiathatjátok ügyességeteket.

Kezdôknek "gyerekpeca" foglalkozás. Megismerhetik a hagyomá- nyos halászati eszközöket, módszereket.

Keresse a hagyományos és tájjellegû halételeket a poroszlói éttermekben. Május 3. ANYÁK NAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum

Nem feledkezhetünk meg e nap jelentôségé- rôl! Szeretettel várjuk az anyukákat, családokat kedvezményes programjainkkal.

9. MOCSÁRI NÔSZIROM NAP Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum

Ismeri ezt a gyönyörû virágot? Ha nem, segítünk! Eszközeink: tematikus idegenvezetések, foglalkozások, játékok.

Május 09.

TAVASZI KEMENCÉS SZOMBAT Helyszin: Poroszlói vendégházak A Poroszló Turizmusáért Egyesület tagjai hagyományos kemencés és tájjellegû ételek kóstoltatásával várják szeretett vendégeiket.

Május 10 – 11.

TISZA-TÓ NAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Tisza-tó szerelmesei! Közös feladatunk a Tisza-tó népszerûsítése! Tartson velünk, hívjuk fel együtt a figyelmet a tó értékeire, csodá- latos természeti világára, vízszintavató futás, kerékpározás, diákvetélkedô, szakmai konferencia segítségével.

Május 16.

II. TISZA-TAVI FOGATHAJTÓ ÉS LOVAS ÜGYESSÉGI VERSENY Helyszin: Rendezvénytér Felidézve a poroszlói lovas hagyományokat fantasztikusan látványos egész napos program várja az érdeklôdôket! Indulás és nevezés fogathajtó és egyéni ügyességi kategórákban.

Május 17.

MADARAK ÉS FÁK NAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Létünkhöz nélkülözhetetlenek! Ültessünk fát, készítsünk madáretetôt! Játékos madárfelismerés szárazon és vizen.

Május 24 – 25.

PÜNKÖSDÖLÔ HÉTVÉGE Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A hosszú hétvége tökéletesen alkalmas családi programokhoz, kikapcsolódáshoz, pihenéshez, evéshez-iváshoz.

Május 31.

GYEREKNAP Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Ez a nap a gyerekeké! Minden, mi szem-szájnak ingere: kisállat simogató, játékos programok, foglalkoztatók, ugrálóvár ...

Június 05 – 07.

ÖKOHÉTVÉGE a Környezetvédelmi Világnap alkalmából Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A környezettudatosság jegyében interaktív bemutatók és gyermek játé- kok, felnôtteknek figyelemfelhívó ismeretterjesztés környezetünk és pénztárcánk védelme érdekében.

Június 13 – 14.

CSÓNAKOS HÉTVÉGE Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Fedezze fel önállóan a Tisza-tavat! GPS-es csónaktú- ráinkat kedvezménnyel vehetik igénybe. Széles a vá- laszték: 12 különbözô, 1- 4 órás túra áll rendelkezésre.

Június 19 – 20 – 21.

A SÁMLI KLUB GOBELIN KIÁLLÍTÁSA Helyszin: Mûvelôdési Ház

Június 20.

XII. HEVES MEGYEI KAKAS SZÉPSÉGVERSENY ÉS BOGRÁCSFESZTIVÁL ORSZÁGOS STRANDFOCI KUPA Helyszin: Rendezvénytér, Szabadstrand FERGETEGES SOKADALOM! Baromfi szépségverseny, fôzôverseny, kóstoló, vásár, szórakoztató mûsorok. 21:00 óra KARTHAGO élô koncert (ingyenes)

Június 27.

ÖKOCENTRUM HOSSZÚ ÉJSZAKÁJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Fantasztikus érzés, mikor éjjel a kilátótoronyból kitekintünk a kivilágított Poroszlóra! Látott-e már ARANYHIDAT a Tisza-tavon? Ne szalassza el ezt a lehetôséget, használja ki az Ökocentrum hosszabbított nyitva tartását és az esti programokat!

Július 04.

OPERETT SHOW Helyszin: Rendezvénytér Egy hangulatos nyári este a poroszlói Rendezvénytéren, fülbemászó dallamokkal és közismert mûvészekkel! Szeretettel várjuk Önöket egy könnyed esti szabadtéri elôadásra.

Július 11.

NYUGDÍJAS KLUBOK KISTÉRSÉGI TALÁLKOZÓJA Helyszin: Mûvelôdési Ház Poroszló Aki szereti a nótázást, a népdalokat, annak itt a helye! Megyei nyugdíjas népdalkörök fellépése.

Július 18.

PALACSINTA PARTY Helyszin: Milleniumi Park Itt most minden a palacsinta körül forog! Kezdô versenyzôink figyelmébe: itt az ideje a gyakorlásnak, akár sütni, tölteni vagy enni szeretnék a hagyomá- nyosan magyar édességet. Emésztést elôsegítô- ként kézmûveskedést, arcfestést, szórakoztató programokat ajánlunk. Sztárvendégünk: SZANDI

Július 25.

TÁNCHÁZ Helyszin: Milleniumi Emlékpark Néptánc bemutató keretében kérdezz-felelek: térségi néptáncos párok izgalmas párbaja. Utána közösen ropjuk!

Augusztus 1.

MINDEN AMI HAL! Halászléfôzô- verseny és halételek fesztiválja Helyszin: Tisza-tó, Poroszló, Fô út, Horgásztanya Ladikos horgászverseny a Tisza-tavon, majd különbözô kategóriákban Halétel fôzô-sütô verseny, eredményhirdetés, szórakoztató programok.

Augusztus 8.

NYITOTT PORTA A TÁJHÁZBAN Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum, Tájház Kitárulnak a helyi Tájház kapui! Egész napos ökopiac, kézmûves bemutatók, kézmûves termékek vására, népi ételek kóstolója, néptánc bemutató.

Augusztus 14.

HULLÓCSILLAG-NÉZÔ ESTE Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum „Csillagok hullnak alá az égen, százával gyûlnek kívánságok éppen” Ha az Ökocentrum tetôteraszáról figyeli a hullócsillagokat, biztosan teljesül a kívánsága! Hoszabbított nyitva tartás a Perseida meteorraj érkezése alkalmából - a csillagok világában amatôr csillagász barátaink kalauzolják a vendégeket.

Augusztus 15.

STRANDPARTY ÉS V. CSÖRÖGEFESZTIVÁL Helyszin: Szabadstrand Megtudhatják a csôröge fánk titkát! Ha nem, az se baj, de biztosan ízleni fog a hagyományos népi édesség. Kíséretképpen szórakoztató, igényes mûsorok, koncert, retro disco biztosítják a kikapcsolódást. Hungária együttes élô koncert (ingyenes).

Augusztus 19.

LAMPIONOS FELVONULÁS a Tisza-tó poroszlói szakaszán Helyszin: Tisza-tó Majdnem Velence! Esti Vízi Karnevál: kellemes zene kíséretében az Ökocentrum tornyából és a tó partjáról is rácsodálkozhatnak az éjszaka, és a világító csónakok fényeire.

Augusztus 21.

ÜNNEPI PROGRAM Szent István Nap alkalmából Helyszin: Rendezvénytér Az Új kenyér ünnepén a Tisza-tó egyik legnagyobb rendezvényén köszöntjük a vendégeket! Szórakoztató mûsorok, kézmûves vásár, vidámpark. A fellépôk között a Szigorúan Ellenôrzött Fazonok. Este: RÚZSA MAGDI élô koncert (ingyenes). Záróprogram: tüzijáték

Augusztus 28.

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Tudta, hogy az Ökocentrum Magyarország legfiatalabb állatkertje? A nyár utolsó hétvégéjén hosszabbított nyitva tartás, állati programok. Vendégünk különleges halételek kóstolójával: Stiller Tamás és a Smart Kitchen Show.

Augusztus 29.

II. POROSZLÓI GAZDÁK NAPJA Helyszin: Fô utca, Rendezvénytér Véget ért az aratás! A gazdák és gépeik egy kicsit szusszannak, a gyerekek örömére. Traktorok és munkagépek felvonulása, utána: Hajrá, másszuk meg a traktorokat! Figyelje a szalmabábokat!

Szeptember 5.

IV. GPS NAP – ÖKOCENTRUM KUPA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Gyûjtsd a pontokat - értékes díjakért! A népszerû kincskeresô játék családi és verseny kategóriában indul.

Szeptember 6.

ÖKOCENTRUM KERÉKPÁROS MARATON Helyszin: Tisza-tó, Tisza-tavi Ökocentrum Folytatva a hagyományokat… Megszervezzük, számítunk rád! Amatôr és profi kategóriában kerékpáros verseny és bemutatók.

Szeptember 19 – 20.

NAGYCSALÁDOS HÉTVÉGE Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Különleges vendégeink: a három és több gyermekes családok. Kedvezményes belépô az Ökocentrumba, programok, kézmûves foglalkozások gyermekeknek.

Szeptember 19.

"TENGERI" ÉLMÉNYEK, BÜNTETLEN FOSZTÁS Helyszin: Poroszló Ha rosszul viselkedsz, ugye tudod, hogy kukoricán ... Hagyományteremtôen és -ôrzôen: ôszi programok, népi kézmûveskedés, játékok a kukoricához kapcsolódóan

Szeptember 26 – 27.

JUHÉÉÉTVÉGE a Turizmus Világnapján Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem Mihály napja - az állatok legelôrôl visszahajtásának ideje. Legyen Ön is pásztor, terelgesse juhainkat! Vegyen részt pásztorjátékainkon! Válasszon éttermeink „birkás” kínálatából!

Október 1.

IDÔSEK VILÁGNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Tiszteljük a kort, 62 év felettiek elônyben! Szépkorú vendégeink kedvezményes belé- péssel vehetnek részt az Ökocentrum programjain.

Október 4.

ÁLLATOK VILÁGNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Ez a nap az állatoké! Hogyan járhatunk a kedvükben? Elsôsorban finom falatokkal! Ráadásként rendhagyó biológiai órán is megtudhat érdekességeket róluk.

Október 10 – 11.

DARUVONULÁS HÉTVÉGE Feledhetetlen élmény a Hortobágyon: darvak tízezrei térnek vissza pihenôhelyükre az esti szürkületben.

Október 17-18.

TISZA-TAVI MADARAS FESZTIVÁL Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem Tudta, hogy 203 madárfajt figyeltek meg a Tisza-tavon? Ennek a kivételes világnak néhány példányát figyelheti meg, fotózhatja le ezen a hétvégén. További kínálat: Madaras vásár, solymász és ragadozó-madár bemutatók, távcsô bemutató. Természetfotós pályázat és verseny. Éttermeinkben „szárnyas” menüsor.

Október 24.

ÔSZI KEMENCÉS SZOMBAT Helyszin: Poroszlói vendégházak A Poroszló Turizmusáért Egyesület hagyományos kemencés ételek kóstoltatásával várja szeretett vendégeit

POROSZLÓI RENDEZVÉNYEK 2015 12 Tourinform Iroda Poroszló Tel.: (06 36) 553-095(06 36) 553-095 www.poroszlo.hu

Október 31.

"TÖKÖS FALU" Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem Ûzzük el a gonosz szellemeket! Faragott töklámpások szépségversenye, esti eredményhirdetés.

November 7 – 8.

MÁRTON NAPI LIBASÁGOK Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem Bemutatjuk a magyar liba fajokat! Libás programok, liba-simogató, kézmûveskedés, népi hagyományok felelevenítése. Éttermeinkben libás étkek.

November 14.

TISZA-TAVI FALÁNK SZOMBAT Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum A programhoz csatlakozó éttermek: Aranyosidombi Udvarház, Ladik Halászcsárda, Fûzfa Pihenôpark, Tisza-tó Bisztró és Pizzéria, Kormorán Étterem A poroszlói éttermek halételeket kínálnak féláron.

November 28.

DISZNÓTOROS HÉTVÉGE Helyszin: Aranyosi-dombi Tanya Korán kell kelnie, aki kíváncsi a hagyományos hízóvágásra! Legyen részese az élménynek, a végeredmény kóstolá- sának.

November 29.

ADVENT ELSÔ VASÁRNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Hamarosan itt a Karácsony! Élô betlehem, gyertyagyújtás

December 05.

NAPI PROGRAM Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Pónilóval érkezik az Ökocentrum Mikulás, mesejátékkal és ajándékkal kedveskedik a gyerekeknek! Tisza-tavi Ökocentrum Tel.: (06 36) 553-033(06 36) 553-033 www.ttoc.hu POROSZLÓI RENDEZVÉNYEK 2015 13

December 06.

ADVENT MÁSODIK VASÁRNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Készítsünk karácsonyfa díszeket és ajándékokat, gyújtsuk meg közö- sen a következô gyertyát!

December 13.

ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Karácsonyi kézmûves foglalkozá- sainkon ajándékokat, karácsonyfadíszeket készíthet. Közös gyertyagyújtás.

December 18.

FALUKARÁCSONY Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Karácsonyvárás: összegyûlik a falu apraja-nagyja és közös mûsorral ünnepeljük Karácsony eljövetelét.

December 19.

ÖKOCENTRUM KUPA III. ADVENTI GYERMEK EGYÉNI SAKKVERSENY Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Várjuk fiatal sakktehetségek jelentkezését! Bajnokságunkat a játék népszerûsítése, az utánpótlás nevelés érdekében indítottuk

December 20.

ADVENT UTOLSÓ VASÁRNAPJA Helyszin: Tisza-tavi Ökocentrum Karácsonyfa díszítés, utolsó gyertya meggyújtása az Adventi koszorún.

 

 


 

Diavetítő
Szöveges mező

Ide szövegelj...

Szöveges mező

.